Boekenweek 2019

Hoera, het is weer Boekenweek! Dé maand voor iedereen die van lezen houdt. In Nederland is de Boekenweek van zaterdag 23 maart tot en met zondag 31 maart. De Boekenweek wordt georganiseerd door het CPNB. Dat staat voor Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Bij BookSpot hebben we alle boeken die je zoekt en natuurlijk krijg je het boekenweekgeschenk er gratis bij.

De moeder de vrouw

Het is dit jaar de 84¿e keer dat de Boekenweek georganiseerd wordt. Ook dit jaar is er een thema. Dat is: De moeder de vrouw. Het is een thema dat je op twee manieren kunt bekijken. Aan de ene kant vanuit het perspectief van de moeder, aan de andere kant vanuit het perspectief van het kind. Het thema deed nogal wat stof opwaaien omdat veel mensen het een conservatief onderwerp vonden. De bedoeling was echter om een sterke vrouw aan het roer centraal te stellen.

Gratis boekenweekgeschenk

Tijdens de Boekenweek is het feest in de boekwinkel. En omdat daar cadeaus bij horen krijg je tijdens de Boekenweek bij besteding van €12,50 of meer aan Nederlandstalige boeken een gratis boekenweekgeschenk. Dit boekenweekgeschenk wordt elk jaar door een andere schrijver geschreven. Het is een eer om het te mogen schrijven. In 2019 schrijft Jan Siebelink, bekend van o.a. Knielen op een bed violen, het boekenweekgeschenk. De titel van het boekenweekgeschenk van 2019 is Jas van belofte. Tip: op 31 maart reis je gratis met de NS op vertoon van het boekenweekgeschenk.

Boekenweekessay

Naar aanleiding van het jaarlijkse thema geeft de CPNB ook een essay uit. Dit jaar geschreven door niemand minder dan Murat Isik. Je kent hem van de bestseller Wees onzichtbaar waarmee hij diverse literaire prijzen won. Het boekenweekessay, getiteld Mijn moeders strijd, koop je tijdens de Boekenweek voor maar €3,75 in de boekwinkel. Natuurlijk bij BookSpot.