Profiel

Abigail Breslin

Abigail Breslin

Abigail Kathleen Breslin (New York City, 14 april 1996) is een Amerikaans actrice en kindster. Zij werd op tienjarige leeftijd genomineerd voor onder meer een Academy Award, een BAFTA Award en een Satellite Award voor haar rol in Little Miss Sunshine. Tot de filmprijzen die zij daadwerkelijk won behoren Young Artist Awards in 2007 en 2009 en een Screen Actors Guild Award (2009).

Breslins filmdebuut in Signs betekende meteen haar doorbraak. Na wat gastrollen in televisieseries, bouwde ze vanaf 2004 relatief snel een aanzienlijke CV gevuld met filmrollen op. Een hoogtepunt daarop vormde haar rol in Little Miss Sunshine, die in 2006 uitkwam. De film werd overladen met meer dan veertig filmprijzen en Breslin zelf werd voor haar aandeel genomineerd voor onder meer de Academy Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol kreeg. Hiermee werd ze de op dat moment op vier na jongste genomineerde ooit in deze categorie.

In tegenstelling tot een aantal andere kindsterren van haar generatie speelt Breslin regelmatig serieuzere rollen. Zo vangen zowel Raising Helen als No Reservations aan met het overlijden van haar moeder, krijgt ze in Keane te maken met een schizofrene verwarde man en lijdt ze in The Ultimate Gift aan een terminale ziekte.

Bron: Wikipedia
  • Naam
  • Abigail Breslin 
  •