Profiel

Christoff

Christoff

In de voorbije vijf jaar heeft Christoff een onnavolgbaar succesparcours afgelegd in de Vlaamse showbizz. Met zijn recente single Mijn nr 1 staat hij voor de 9de keer op rij op nr. 1 in de Vlaamse Ultratop Top 10. Zijn albums werden stuk voor stuk met een platinum award bekroond en in tussentijd wist Christoff een succesvolle carrière in Duitsland uit te bouwen.
In dit jubileumjaar, waarin hij 20 jaar carriere viert, brengt ARS het album Christoff & Vrienden op de markt. Een unieke verzameling duetten, waarmee Christoff zijn collega’s/vrienden en zijn fans wil bedanken voor hun steun en vriendschap.

Christoff De Bolle werd geboren op 18 juni 1976.
Het begon voor hem allemaal in 1991 door zijn deelname aan de VTM-soundmixshow met het nummer Voor jou van Luc Steeno. In dat zelfde jaar kwam ook meteen zijn eerste single uit Ik voel me zo goed.

In 1992 werd de fanclub opgericht die ondertussen is uitgegroeid tot een van de grootste van Vlaanderen. In dat jaar nam hij een eerste duet op met zus Lindsay Liefde is meer dan een woord. 1995 was het jaar waarin hij zijn allereerste grote hit scoorde Onder de toren, een nummer dat intussen is uitgegroeid tot een absolute Christoff klassieker.

Maar het grote succes komt er eigenlijk pas in 2006. Met Eenmaal komt voor jou die dag scoort Christoff met de hulp van ARS na lange tijd weer een nr 1 hit. Een nieuwe frisse sound die ook ‘niet schlagerfans’ meteen weet te bekoren. Al snel blijkt dat Christoff uit het juiste hout gesneden is om tot de Vlaamse Top te behoren.

Zijn in 2007 uitgebrachte album Blauwe ogen wordt goud en de Duitse versie van het titelnummer is meteen de aanzet tot de start van zijn Duitse carrière.
Dat jaar maakt Christoff ook zijn debuut op het Schlagerfestival in Hasselt. Ook dat is een megasucces en al snel krijgt Christoff de titel, de ‘koning van de polonaise’.

De succestrein lijkt niet te stoppen. De hits volgen elkaar op. Een ster en Zeven zonden worden grote hits.

Het daarop volgende album Zeven zonden uit 2008 wordt bij de release al meteen met goud bekroond en haalt de Top van de Ultratop charts.
De grootste concurrentie in de zomer van 2008 krijgt Christoff trouwens van zijn eigen zus Lindsay. Zij strijdt met haar grote broer om de 1ste plaats in de hitparades, want ook haar debuutsingle Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat wordt een grote hit.

Inmiddels ontpopt Christoff zich meer en meer tot een live performer en de eerste concerten van Christoff met zijn eigen band doen het uitstekend.

In de lente van 2009 is Christoff trouwens de absolute trekker van het Schlagerfestival in Hasselt. Hij trekt het feestje op gang met de langste polonaise ooit. Ook Duitsland raakt meer en meer in de ban van Christoff en zijn polonaise. De Duitse debuutsingle van Christoff Deine Blauen Augen haalt de Top 10 van de airplaycharts en het debuutalbum komt meteen binnen in de Top 30.
Christoff is te gast in de grootste Duitse TV-shows en weet zich zo snel naam te maken. Hij krijgt de volledige Duitse pers op zijn hand. ,,Der Superstar aus Belgien’’ wordt een begrip.

Met 1001 Nachten haalt Christoff in Vlaanderen in 2009 zijn tweede platinum album op rij.
De titel van Schlagerkoning doet Christoff alle eer aan want het album verkoopt in geen tijd meer dan 25.00 stuks, opnieuw platina dus! In Vlaanderen zijn het enkel The Sunsets die beter doen. 2009 wordt voor Christoff het beste jaar uit zijn carriere, met albums in Duitsland en Vlaanderen en ondertussen 5 nummer één hits op rij. Er lijkt geen limiet meer te staan op het succes van Christoff.

Het in 2010 uitgebrachte album Alle Hits, een verzamel CD, met ook de hitsingle ’t Is weer tijd voor de polonaise wordt het best verkochte album van Christoff tot nu toe, met ruim 32.000 verkochte exemplaren.

In 2010 maakt Christoff zijn eerste Duitse toernee samen met de Duitse megapopulaire tv-host Florian Silbereisen. Ook live is ‘Der Superstar aus Belgien’ een hit in Duitsland. Daarom mag Christoff in 2011 opnieuw op toer met Florian en zijn ze samen zo’n 3 maanden onderweg en geven ze concerten in 5 Europese landen.

2011 werd een onvergetelijk jaar voor Christoff. De debuutsingle uit zijn album Christoff & Vrienden werd het duet Niemand laat zijn eigen kind alleen met Willeke Alberti. Het wordt de 8ste nummer 1 hit op rij. Christoff gaat niet alleen in Duitsland, maar ook in Vlaanderen live op toer met zijn eigen band en zorgt overal waar hij komt voor een geweldige ambiance en ware polonaisefeesten. Het album Christoff & Vrienden komt meteen binnen op nr.1 in de Ultratop albumcharts...een unieke prestatie! Met de single Mijn nr 1 staat hij ook voor de 9de keer op rij op nr. 1 in de Vlaamse Ultratop Top 10! Opvolger Sweet Caroline wordt de grootste Vlaamse hit van 2011 en staat wekenlang op nr.1, de 10de!! op rij voor Christoff. Op 19 november 2011 sluit Christoff officieel dit jubileumjaar af met een groots opgezet Christoff & Vrienden concert in de Ethias Arena in Hasselt. Van het album Christoff & Vrienden gingen er tot op heden al meer dan 25.000 ex. over de toonbank, dik platina dus!
  • Naam
  • Christoff 
  •