Profiel

Annie Leibovitz

Annie Leibovitz

Annie Leibovitz werd geboren in Waterbury, Connecticut in 1949 als een van de zes kinderen uit het gezin.Leibovitz’ vader was luitenant-kolonel in de Amerikaanse luchtmacht en haar moeder was dansinstructrice.

Op de middelbare school raakte de jonge Leibovitz al geïnteresseerd in diverse artistieke activiteiten en begon zemet het schrijven en spelen van muziek. Ze raakte geïnteresseerd in fotografie door een reis naar Japan, waar zehaar ouders opzocht. Terwijl ze verschillende baantjes uitprobeerde, waaronder een aantal maanden werk in eenkibboets in Israël, ontwikkelde ze haar fotografietalent.

Toen ze weer terug in Amerika was, kwam ze in contact met Rolling Stone Magazine. Van het een kwam het anderen Leibovitz werd huisfotograaf van het blad. Haar innemende portretten van beroemdheden werden al snel eenhandelsmerk. In 1975 toerde ze met de Rolling Stones mee door Amerika als vaste concertfotograaf. Vandaag dedag geldt Leibovitz als een van de meest gerespecteerde en prominente fotografen.

  • Naam
  • Annie Leibovitz 
  •