Profiel

Bert Natter

Bert Natter

Bert (Egbert) Natter (Baarn, 19 januari 1968) is een Nederlands schrijver, uitgever en journalist. Hij publiceerde diverse (jeugd)boeken, zijn literaire debuut is de roman Begeerte (2008). Bert Natter is getrouwd met Hester Kuiper, wetenschappelijk onderzoeker bij het Rijksmuseum. Samen hebben ze twee dochters.

Hij doorliep aldaar Het Baarnsch Lyceum en zat een jaar op de Werkplaats Kindergemeenschap te Bilthoven. In 1990 ging hij als redacteur werken bij Uitgeverij Kwadraat te Utrecht, waar hij toen woonde. In 1995 verhuisde hij terug naar Baarn en werd hij uitgever bij de aldaar gevestigde Uitgeverij De Prom/De Fontein, die onder leiding stond van schrijver/biograaf Wim Hazeu. Als freelance journalist heeft hij columns geschreven voor onder andere AD Magazine en het Utrechts Nieuwsblad.

Zijn debuutroman Begeerte heeft ons aangeraakt is bekroond met de Selexyz Debuutprijs 2009 en de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 2010 en kreeg een vermelding op de longlist van de Academica Debutanten Prijs 2009, een eervolle vermelding voor de Anton Wachterprijs 2008 en een nominatie voor de Halewijnprijs 2008. Deze roman is door Tom Blokdijk (tekst) en Theu Boermans (regie) in 2011 bewerkt voor het toneel, een productie van Het Nationale Toneel en Het Derde Bedrijf. De tweede roman van Bert Natter, Hoe staat het met de liefde?, verscheen in 2012, drie jaar later gevolgd door Remington en Goldberg.

In 2016 verscheen Goldberg. Goldberg is genomineerd voor de Eci Literatuurprijs 2016.
  • Naam
  • Bert Natter 
  • Genres
  • Literatuur 
  • Uitgeverij