#Alle boeken van Tante Poldi

Ben jij benieuwd naar de boeken van Tante Poldi? Of wil je meer weten over het nieuwste deel: Tante Poldi en de Zwarte Madonna. Wij hebben alle boeken op de juiste volgorde gezet!

  1.  Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen 

  2.  Tante Poldi en de hemelse vruchten 

  3.  Tante Poldi en de knappe Antonio 

  4.  Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Reserveer nu!

  5.  Tante Poldi en de zang van de sirenen

 

##Wat is het verhaal van Tante Poldi?

Zon, rust en uitzicht op zee. Meer wilde Poldi niet toen ze kort na haar zestigste verjaardag van München naar Sicilië verhuisde. Maar op Sicilië gaan de dingen nooit zoals je dacht en misdaad is nooit ver weg. De speurder in Poldi ontwaakt en al snel kruist ze het pad van de aantrekkelijke inspecteur Montana. Hij wil niet dat Poldi haar neus in zijn zaken steekt, maar wat hij niet weet is dat de extravagante Poldi nooit opgeeft. Nooit.
Ze is koppig, eigenwijs en heeft het feilloos door als er iets niet in de haak is. Ze houdt (erg) van de goede dingen in het leven -- lekker eten, goede drankjes (op elk moment van de dag óf nacht*). La dolce vita*. Zelfs op een 'meer volwassen leeftijd' en met een of twee pondjes meer aan haar lichaam, is ze een imposante figuur, een dame die de blikken van mannen aantrekt en hun fantasieën opwekt. Haar handelsmerk is de enorme zwarte pruik, die ze draagt in een breed scala aan kapsels. Zelfs haar familie weet niet wat eronder verborgen zit. En dat is niet het enige geheim dat Poldi met zich meedraagt...
Wat al snel géén geheim is: de man in haar hart is rechercheur Montana. Op en top Italiaan, ongelooflijk knap, galant, vurig als de Etna --en helaas ook erg jaloers. Hij is natuurlijk helemaal niet enthousiast als Poldi zich, met zo haar eigen opsporingsmethoden, met zijn zaken bemoeit, niet in de laatste plaats om haar extreem sterke rechtvaardigheidsgevoel te bevredigen.
En last but not least: de neef uit Duitsland. Hij is het tegenovergestelde van Poldi: onzeker,  gespannen, niet bepaald dapper. Hij wil eigenlijk schrijver worden, maar in plaats daarvan dwingen zijn Italiaanse tantes hem ervoor te zorgen dat zijn tante Poldi niets doms doet (zoals bijvoorbeeld stomdronken raken). Hij zóu ook aan zijn roman kunnen schrijven onder de Siciliaanse zon. Maar dat doet hij niet. In plaats daarvan zit hij op de bank en hoort hij haar avonturen aan. Totdat hij geleidelijk in haar onderzoeken wordt betrokken...

Tante Poldi is een cosy crime-serie vol humor geschreven door Mario Giordano. Maar wat is cozy crime precies?

##Wat is cozy crime?

Cosy crime, de naam zegt het eigenlijk al: misdaad met een knipoog. Verhalen met lekker eigenzinnige speurders in de hoofdrol, natuurlijk een slachtoffer (of twee, drie) maar geen enorm bloederige details. Spannende verhalen met de leukste personages die zich afspelen op bijzondere plekken: wat dacht je van een camping in Beieren, broeierig Sicilië of een Toscaans klooster? En niet te vergeten de Amsterdamse Wallen en de rest van de stad, want good old Baantjer is uiteraard een van de belangrijkste (en langstlopende!) cosy crime-series die we kennen.