reiziger outlander boeken volgorde

Wat is de volgorde van de Reiziger (Outlander) boeken?

Wat is de juiste volgorde om De Reiziger boekenserie van Diana Gabaldon te lezen? Deze vraag krijgen wij regelmatig gesteld. Daarom hebben wij voor jou de juiste volgorde overzichtelijk op een rijtje gezet: De oorsprong (Prequel)

 1. De reiziger
 2. Terugkeer naar inverness
 3. De verre kust
 4. Het vuur van de herfst
 5. Het vlammende kruis
 6. Sneeuw en as
 7. Een echo in de tijd
 8. Met het bloed van mijn hart, deel 1 Met het bloed van mijn hart, deel 2
 9. Vertel het de bijen, deel 1 Vertel het de bijen, deel 2

Losstaand Reiziger boek

Zeven stenen

Lord john boeken volgorde

 1. Het dubbelleven van Lord John
 2. Lord John en de hand van de duivel
 3. Lord John en de Broeders van het zwaard
 4. Lord John en de Schotse gevangene

Verhaal van de Reiziger serie Claire Randall viert in 1945 de hereniging met haar man Frank met een tweede huwelijksreis naar de Schotse Hooglanden. Tijdens een wandeling stuit Claire op een stenencirkel… en ze wordt wakker in het onbekende en gevaarlijke Schotland van 1743. Al snel komt Claire erachter dat niet alleen haar leven op het spel staat, maar ook haar hart. De onweerstaanbare jonge Schot Jamie Fraser laat haar kennismaken met een zo vurige passie en allesomvattende liefde, dat Claire verscheurd wordt tussen twee volkomen verschillende mannen en twee onverenigbare levens.

Verhaal van de Lord john serie

Londen, 1757. De Engelse Kroon heeft Lord John, edelman en majoor in het Britse leger, juist benoemd tot leider van een onderzoek naar de brute moord op een soldaat, die er van wordt verdacht een spion te zijn. Daarnaast heeft Lord John nog een ander probleem, dat hem in zijn onderzoek hindert. Hij heeft ontdekt dat de verloofde van zijn nicht en nogal gevoelig medisch probleempje heeft dat de goede naam van zijn familie kan ruïneren. Hij moet het huwelijk van zijn nicht zien te voorkomen zonder de hele stad in opschudding te brengen en tegelijkertijd een moordonderzoek leiden dat al snel een zeer vreemde wending neemt.

Diana Gabaldon biografie

Diana Gabaldon brak als schrijfster door met de Reiziger-serie, die door miljoenen fans wereldwijd wordt gelezen. De serie Outlander, te zien op Netflix, is op de Reiziger-boeken gebaseerd. Diana Gabaldon woont met haar man in Scottsdale, Arizona.