Fantasy

Of je nu fan bent van epische drakengevechten of wegdroomt bij werelden vol magiërs en elfen, met onze science fiction en fantasy boeken vind je iedere keer weer een episch verhaal. Van George R.R. Martin tot Robin Hobb, we hebben het beste voor je klaargezet. Kijk ook in onze young adult hoek voor meer fantasy en science fiction.

Fantasy boeken top 10

Ben je benieuwd naar de meest populaire fantasy boeken van dit moment? Bekijk dan onze Fantasy boeken top 10 lijst.

De beste fantasy boeken series

Harry Potter

In de ban van de ring

Game of thrones

Ben jij een echte fantasy fan en wil je meer weten over de meest bekende fantasy boeken series? Bekijk dan één van onze blogs, zoals Wat is de juiste volgorde van de Hary Potter boeken?, Wat is de volgorde van de Hof van Doorns en Rozen boeken? en Wat is de volgorde van de Witcher boeken?.

Wat zijn fantasy boeken?

Mythes, bovennatuurlijke verschijnselen en tovenarij. Dat is waar lezers met een grote fantasie nooit genoeg van kunnen krijgen. Telkens weer laten zij zich meenemen in de imaginaire wereld van de (hoofd)personages van fantasy boeken. Deze verhalen laten je heel even uit het alledaagse leven stappen, en genieten van de mogelijkheden van een wereld waarin tovenarij en bijzondere wezens de normale orde van de dag zijn. En dat is wat dit genre zo inspirerend maakt. Want hoe bijzonder is een wereld waarin alles kan? Een wereld met oneindige mogelijkheden. Een wereld met superkrachten en werelden waarin goed en kwaad met elkaar strijden. Speciaal voor liefhebbers is BookSpot voortdurend op zoek naar de meest inspirerende en verrassende fantasie boeken. Of je nu van klassieke fantasy houdt, epische fantasy, historische fantasy of graag een kijkje in de toekomst neemt met een science fiction boek. Op deze pagina bekijk je de collectie die BookSpot voor jou heeft samengesteld!

Fantasy boeken met geschiedenis

Het thema fantasy ontstond ongeveer 150 jaar geleden. Met het boek ‘Phantastes’ (1858) wordt de schotse schrijver George MacDonalds beschouwd als één van de eerste schrijvers van fantasie boeken voor volwassenen. Nog steeds worden zijn boeken gebruikt als een grote inspiratiebron voor auteurs van nieuwe fantasyverhalen. Toch duurde het nog een lange tijd voordat dit genre - waarin mythen en helden de hoofdrol spelen - een groter publiek kreeg. In de huidige tijd is fantasy niet meer weg te denken, net als populaire aanverwante genres zoals horror en science fiction. En liefhebbers kunnen niet alleen lezen over fictieve beschavingen en superhelden. In de huidige tijd is het een volwaardig genre binnen vrijwel alle media zoals games, films en televisieseries.