Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

De beste fantasyboeken

Boekennieuws

De fantastische boeken van George R.R. Martin!

George R.R. Martin is zonder twijfel één van de beste fantasyschrijvers aller tijden. Hij is onder andere de auteur van de reeks Game of Thrones. Op 17 augustus verscheen zijn nieuwe verhalenbundel Nightflyers en andere verhalen. Geniet nu alvast van zijn andere boeken!

Lees meer

Nieuw

Nu alvast reserveren

Fantasy

Of je nu fan bent van epische drakengevechten of wegdroomt bij werelden vol magiërs en elfen, met onze science fiction en fantasy boeken vind je iedere keer weer een episch verhaal. Van George R.R. Martin tot Robin Hobb, we hebben de beste voor je klaargezet. Kijk ook in onze young adult hoek voor meer fantasy en science fiction.

Fantasy: boeken online bestellen – BookSpot.be

Mythes, bovennatuurlijke verschijnselen en tovenarij. Dat is waar lezers met een grote fantasie nooit genoeg van kunnen krijgen. Telkens weer laten zij zich meenemen in de imaginaire wereld van de (hoofd)personages van fantasy boeken. Deze verhalen laten je heel even uit het alledaagse leven stappen, en genieten van de mogelijkheden van een wereld waarin tovenarij en bijzondere wezens de normale orde van de dag zijn. En dat is wat dit genre zo inspirerend maakt. Want hoe bijzonder is een wereld waarin alles kan? Een wereld met oneindige mogelijkheden. Een wereld met superkrachten en werelden waarin goed en kwaad met elkaar strijden. Speciaal voor liefhebbers is BookSpot voortdurend op zoek naar de meest inspirerende en verrassende fantasie boeken. Of je nu van klassieke fantasy houdt, epische fantasy, historische fantasy of graag een kijkje in de toekomst neemt met een science fiction boek. Op deze pagina bekijk je de collectie die BookSpot voor jou heeft samengesteld!

Fantasy boeken met geschiedenis

Het thema fantasy ontstond ongeveer 150 jaar geleden. Met het boek ‘Phantastes’ (1858) wordt de schotse schrijver George MacDonalds beschouwd als één van de eerste schrijvers van fantasie boeken voor volwassenen. Nog steeds worden zijn boeken gebruikt als een grote inspiratiebron voor auteurs van nieuwe fantasyverhalen. Toch duurde het nog een lange tijd voordat dit genre - waarin mythen en helden de hoofdrol spelen - een groter publiek kreeg. In de huidige tijd is fantasy niet meer weg te denken, net als populaire aanverwante genres zoals horror en science fiction. En liefhebbers kunnen niet alleen lezen over fictieve beschavingen en superhelden. In de huidige tijd is het een volwaardig genre binnen vrijwel alle media zoals games, films en televisieseries.