Kissinger
Kissinger
Kissinger
Kissinger
59,99
12,50

3 - 5 Werkdagen

Gratis binnen 30 dagen retourneren
Klanten beoordelen BookSpot met een
Geen Amerikaans staatsman werd ooit zo bewonderd of gehaat als Henry Kissinger - ook wel bekend als 'de onmisbare man'. Iedere president, van Kennedy tot Obama, won tot nu toe zijn advies in. Zijn tegenstanders schilderen hem echter af als amorele, ijskoude aartsrealist. In dit eerste deel van zijn meesterlijke tweedelige biografie - gebaseerd op Kissingers tot dusver gesloten privé-archief en documenten uit ruim tweehonderd andere archieven in de hele wereld - rekent briljant historicus Niall Ferguson voorgoed af met dit beeld.

De eerste helft van Kissingers leven wordt doorgaans samengevat als het schoolvoorbeeld van de Amerikaanse droom. Kissinger kwam als joodse vluchteling uit het Duitsland van Hitler naar Amerika, en klom uiteindelijk op tot adviseur in het Witte Huis. In 'Kissinger - De idealist' laat Ferguson zien dat Kissinger al opmerkelijke prestaties leverde ver voordat hij door Nixon tot Nationaal Veiligheidsadviseur werd benoemd: als soldaat in de slag om de Ardennen, als een van de bevrijders van een concentratiekamp, als ondervrager van nazi's en als student aan Harvard.

'Kissinger - de idealist' is het verhaal van een van de voornaamste strategische denkers in de VS. Deze biografie is tevens een politieke Bildungsroman waarin wordt beschreven hoe Kissinger adviseur en vertrouweling werd van een man die hij altijd had verafschuwd. Niall Fergusons verslag van een uitzonderlijke levensloop werpt een nieuw licht op een tumultueuze periode uit de wereldgeschiedenis: de Koude Oorlog.
Lees meer

Reviews

Geschreven door onze lezers
0 sterren | 0 reviews

Wat vind jij van dit product?

Klik op het aantal sterren
Schrijf een beoordeling en maak kans op een BookSpot cadeaukaart t.w.v. €50,-

Details

  • ISBN : 9789048830145
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Verschijningsdatum : oktober 2015
  • Gewicht : 700
  • Afmetingen : 235 x 155 x 50 mm.
  • Trefwoorden : Biografie, Politiek, Amerikaanse politiek, Koude Oorlog