Koen in Dakar
Prijs
24,50

Nog niet verschenen, verwacht vanaf 14/12/2022

Koen Wauters is een dakarist. Veel mensen kennen hem als zanger van Clouseau, als presentator op televisie of als de BV die al dertig jaar gaat racen op het circuit van Zolder. Maar wie Koen Wauters echt wil leren kennen, moet met hem naar de Dakar, de zwaarste woestijnrally ter wereld.


Tussen 1996 en 2012 nam Koen twaalf keer deel aan de Dakar. Slechts twee keer moest hij opgeven in zijn ogen nog altijd twee keer te veel. Diep in de woestijn is elke zweem van showbizz ver weg. Daar is het hij tegen de eindeloze duinen, met een copiloot aan zijn zijde en een stevige Toyota Land Cruiser onder zijn kont.


In dit boek vertelt Koen Wauters hoe het toeval hem naar Dakar stuurde en hoe hij er onmiddellijk door gebeten was. Dit is het verhaal van een man die tot rust komt wanneer de adrenaline piekt, een man voor wie de grootste beloning na een lastige rit de stevige knuffel is van zijn mecaniciens. Want de Dakar is een avontuur dat hij beleeft met het hele team van Feryn Dakar Sport.


Dit is ook het verhaal van een man die zijn passie de rug toekeerde toen zijn twee kinderen opgroeiden. Die de dood een aantal keer in de ogen heeft gekeken, diep in de woestijn en besliste: voortaan geen Dakar meer. Maar niets is voor altijd, behalve de roep van de woestijn. In 2022 keert Koen Wauters terug naar het echte werk. Hij is nog lang niet klaar met de duinen.

0 | 0