Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Bekende chefs

Een kookboek. Het hoeft allang niet meer alleen over eten te gaan. Koken is een lifestyle. Kijk maar eens naar de kookboeken van bekende chefs. Ze lezen als een roman. Het zijn echte belevenisboeken. Creatief. Prachtig vormgegeven. Persoonlijk. Kortom, kookboeken met een hart. Dus: niet alleen om te lezen in de keuken, maar ook in bed voor het slapengaan. Met smaakvolle verhalen over de chef, producten en kooktechnieken. Foto’s waar je van gaat watertanden. En natuurlijk de allerlekkerste recepten. Bekende kookboeken van bekende chefs. Bij BookSpot hebben we ze allemaal voor je uitgezocht. Je vindt ze op deze pagina.

Kookboeken met een hart

Kookboeken in diverse stijlen. Voor amateurs en gevorderden. Voor de genieters. Voor mensen die geïnspireerd willen worden. Voor diegenen die gefascineerd zijn door de kookvaardigheden van de chef. Voor mensen die een cultuur, land of mensen beter willen leren kennen. Door te lezen over hoe ze eten. En wat ze eten. En natuurlijk voor de keukenprins(es). Degene die ‘gewoon’ de allerlekkerste maaltijd op tafel wil zetten. Hier zijn ze dan. De allerbeste kookboeken. De meest bekende kookboeken. Van de grootste vakmensen. Onze experts. Deskundigen. Om je vingers bij af te likken. Veel plezier. En smakelijk eten.  

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  

Sabrina Ghayour

Sabrina Ghayour (5 januari 1976 in Teheran, Iran) is een Brits-Iraanse Chef en auteur. Ze bracht haar eerste kookboek, Persiana, in mei 2014 uit.

Ghayour's relatie met koken begon op de leeftijd van zes, na het ontvangen van haar eerste kookboek. Vanaf deze leeftijd maakte ze gerechten in haar huiskeuken tot een passie voor Perzisch koken gedurende haar tienerjaren.

Ze begon vervolgens met experimenteren van gerechten uit de Turkse, Arabische, Armeense en Afghaanse keuken. De verzameling van recepten die hieruit kwamen hebben geleid tot het programma ‘Sabrina’s Kitchen’ gehost vanuit Ghayour's huis in Londen.

Lees meer

Robert van Beckhoven

Robèrt van Beckhoven (Oisterwijk, 11 juli 1961) is een Nederlandse bakker, patissier en presentator. Van Beckhoven is de enige persoon in Nederland die zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger draagt.

Van Beckhoven werd geboren als zoon van een banketbakker in Oisterwijk. Na de lagere school ging hij naar de MAVO in Tilburg. Daarna volgde hij een bakkersopleiding aan het ROC in Eindhoven.

In 2012 kreeg Van Beckhoven bekendheid als presentator van de kinderprogramma's CupCakeCup en CupCakeKlas. In 2013 was hij jurylid van het televisieprogramma 'Heel Holland Bakt'. Robèrt geeft advies op het gebied van patisserie en deelt zijn kennis en passie tijdens workshops en in zijn kookboeken.

Lees meer

Jamie Oliver

De goedlachse, enthousiaste chef-kok Jamie Oliver heeft in de afgelopen twee decennia een imperium opgebouwd. Hij startte in 1999 met The Naked Chef, maar groeide al snel uit tot een fenomeen.

Inmiddels heeft hij al verschillende bestsellers op zijn naam staan, verscheen hij met ruim 25 verschillende series op tv, bezit hij restaurants over de hele wereld en heeft hij 2 succesvolle YouTube-kanalen (FoodTube en DrinksTube). Zijn Fifteen restaurants bieden kansarme jongeren de mogelijkheid om een opleiding tot horecaprofessional te volgen. En dat is niet alles: hij strijdt in het Verenigd Koninkrijk ook nog succesvol tegen het overmatig gebruik van suiker.

De recepten van Jamie zijn overheerlijk en geschikt voor iedereen. Of je nu een beginnende hobbykok bent, of een stiekeme chefkok-in-de-dop.

Lees meer

Sofie Dumont

Sofie Dumont is een Belgische chef-kok, ze is laureate van de Belgische Lady Chef of The Year verkiezing 2009. Sofie volgde een koksopleiding aan Elishout in Anderlecht, een cursus Oenologie aan de hotelschool Ter Duinen te Koksijde, een opleiding traiteur in Ter Groene Poorte in Brugge en een specialisatiejaar desserten in Coloma in Mechelen.

Sofie werkte na haar opleiding tot chef-kok 4 jaar voor de gerenommeerde Brusselse chocolatier Wittamer. In 2002 won ze de Prix Mandarine Napoléon voor ‘beste dessert’. In 2007 nam ze samen met een zakenpartner het gastronomische restaurant Les Eleveurs in Halle over. Twee jaar later verkoos het culinair maandblad Ambiance haar tot 'Lady Chef of The Year'. Deze bekroningen leverden haar media-aandacht en Sofie kreeg in 2009 en 2010 voor het eerst een kookrubriek, op de radiozender MNM. Op de Vlaamse televisiezender VT4 heeft ze twee seizoenen van het kookprogramma Goe Gebakken. gepresenteerd. Hierna stapte ze over naar VTM, waar ze samen met Bernard Proot de jury vormde in het programma De Meesterbakker.

Sofie schreef de gelijknamige kookboeken Goe gebakken en Goe gebakken 2 en is co-auteur van het boek Sofie, Lady & Chef. Ze werkte mee in het tweede seizoen van het televisieprogramma Tournée Générale en Vlaanderen Vakantieland had aandacht voor haar geuzerecepten. Voor dit programma leverde ze ook onder meer een reportage af over culinair Londen.

Tegenwoordig presenteert ze dagelijks het VTM-programma De keuken van Sofie.

Lees meer

Nigel Slater

Nigel Slater (Geboren op 9 april 1958) is een Engels kookboekauteur, journalist en presentator. Nigel Slater groeide op in Wolverhampton, kookt vanaf zijn tiende en werkte vanaf zijn zestiende in restaurants.

Hij belandde uiteindelijk in Londen en schrijft sinds 1993 voor The Observer over alles wat met eten te maken heeft. Daarnaast schrijft hij kookboeken en presenteert succesvolle kookprogramma's voor de BBC. Nigel Slater won talloze prijzen voor zijn werk en heeft in de loop der jaren een enorme schare trouwe fans verzameld.

Lees meer