Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Program Canvas

samen naar de kern van je programma

Steeds meer organisaties gebruiken programma's om hun strategische doelen te realiseren. Door programmamanagement in te zetten brengen ze focus aan. Vaak ook verbetert de samenwerking over grenzen van afdelingen en organisaties heen. Het vormgeven en realiseren van programma's gaat echter niet vanzelf.

In dit boek presenteren de auteurs het Program Canvas, een krachtig instrument voor programmateams en hun stakeholders om sneller en beter tot de kern van een programma door te dringen. Het opstellen van een canvas zorgt ervoor dat de betrokkenen de essenties met elkaar doorleven. Daarmee ontstaat eigenaarschap voor het programma.

Dit boek laat zien hoe het Program Canvas werkt en hoe je daarmee in dialoog tot een aantrekkelijk programma komt. Hulpvragen en voorbeelden geven houvast bij het maken van een canvas. Ook gaan de auteurs kort in op hun visie op programma's en hoe het canvas zich verhoudt tot allerlei methoden van programmamanagement. Dat alles gelardeerd met commentaar van gebruikers.

Het canvas is ontwikkeld in samenwerking met en voor programmamanagers, hun opdrachtgevers, teams en stakeholders die de behoefte voelen een gezamenlijk en aantrekkelijk verhaal over hun programma neer te zetten. Inmiddels heeft het canvas zijn weg over de wereld gevonden.

Over de auteurs
Theo van der Tak heeft ruim 25 jaar bedrijven en overheden geadviseerd
over inrichting en uitvoering van programma's als partner bij Twynstra Gudde.
Björn Prevaas heeft zo'n 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van mensen en organisaties in programmamanagement via Twynstra Gudde. Samen met Theo van
der Tak schreef hij in 2014 Werken aan Programma's, een online boek over programmamanagement.
Hans Cremer is IPMA A-gecertificeerd programmamanager met ruim 25 jaar ervaring en is partner bij het Brooke Institute.
Zet op boekenlijstje
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs30,25
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs30,25

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Lees een stuk uit 'Program Canvas'

Beoordeling lezers
  • 0 sterren