Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Spiegelingen

gedachten voor de therapeut

De psychotherapeut beluistert verhalen die raken, hij laat zich beroeren door woorden over zorgen en angsten, over pijn en onmacht, over liefde en haat, over verlangen en lijden. Maar hoe draagt de psychotherapeut zorg voor zichzelf, teneinde de capaciteit te bewaren om al die pijnlijke verhalen te helpen dragen?

Psychotherapeuten blijken vaak kleine of grote verzamelaars te zijn van woorden. Ze noteren zinnen en citaten uit de literatuur die hen raken, die hen boeien en intrigeren, en bewaren ze in mooie boekjes en schriftjes. Het gaat om woorden die als voedsel zijn voor de geest, en die van waarde zijn in het zoekproces naar woorden en beelden dat zich dagelijks in elke therapiekamer afspeelt. Dichters en schrijvers weten immers ervaringen zo te verwoorden dat ze raken aan de essentie, dat ze vorm geven aan wat misschien al een hele tijd rondzwierf in onze gedachten, zonder daarvoor 'passende' woorden te vinden.

Spiegelingen is te beschouwen als een door therapeuten volgeschreven notaboekje. Het biedt een verzameling aan bespiegelende woorden van dichters en schrijvers omtrent een diversiteit aan levensthema's waarmee de therapeut in zijn werkkamer wordt geconfronteerd. Ze werden bijeengebracht door psychotherapeuten uit Vlaanderen en Nederland. Het gaat om thema's als tijd, het leven, verbondenheid, opgroeien, verlies en verdriet... Elk thema wordt ingeleid met enkele bespiegelende gedachten. Verder doen vele citaten gewoon hun werk: ze inspireren, raken of doen je gewoon even stilstaan...

Het boek is bedoeld voor wie van woorden houdt die vorm geven aan levensthema's; omdat je ze tegenkomt in je werk als psychotherapeut of hulpverlener, of omdat je ze ontmoet in je persoonlijk leven.
OVER DE AUTEURS

Nicole Vliegen is psycholoog, psychodynamisch kindertherapeut en psychoanalytica. Ze is hoofddocent in de onderzoeksgroep Klinische Psychologie van de KU Leuven, academische verantwoordelijke van de opleiding Psychodynamische Kinderpsychotherapie en voorzitter van RINO Vlaanderen.

Lieve Van Lier is psycholoog en psychodynamisch kindertherapeut. Ze is medewerker van de onderzoeksgroep Klinische Psychologie van de KU Leuven, staflid van de opleiding Psychodynamische Kinderpsychotherapie en bestuurslid van RINO Vlaanderen.
Zet op boekenlijstje
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs26,00
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs26,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Beoordeling lezers
 • 0 sterren
Wat vond jij van dit boek?
Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een fantastisch boekenpakket met 3 titels uit de Bestseller top 100.

 1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
 2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
 3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
 4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
 5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 
Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!

 • Auteur(s) : Lieve van Lier
 • Uitgeverij : Acco België
 • ISBN : 9789033491757
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : Paperback
 • Aantal pagina's : 220
 • Verschijningsdatum : 15-04-2013
 • Afmetingen : 181 x 139 x 17 mm.
 • Gewicht : 265 gr.