Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Sport en Kennis Goud in elk kind

jeugdsport in een pedagogisch perspectief

Het unieke karakter van bewegen en sport biedt kinderen en jongeren vele educatieve mogelijkheden. Zij leren regels te gebruiken en te aanvaarden, om te gaan met hun eigen talenten en beperkingen en rekening te houden met anderen. Bewegen en sport kunnen daarmee een goede voorbereiding vormen op hun functioneren in de samenleving.
Toch worden de educatieve mogelijkheden momenteel niet volledig benut. Het werkelijke effect van sportdeelname op de prestaties en ontwikkeling van jeugdigen, hangt hoofdzakelijk af van de manier waarop zij sport krijgen aangeboden. En daar wringt de schoen. Want bij veel trainers is de gerichtheid op ‘winnen’ aanmerkelijk groter dan de gerichtheid op groei en ontwikkeling. Zij zijn dan onvoldoende met de jeugdigen en hun ontwikkeling bezig en wat sportbeoefening hieraan kan bijdragen.
In een goede opvoedkundige sportpraktijk gaan pedagogische doelstellingen hand in hand met sportieve ambities.
Dit boek gaat nadrukkelijk over de sociale en persoonlijke ontwikkeling van de jeugdige sporter, over het begeleiden van jeugdigen in en door sport. Drie pijlers staan daarbij centraal: de bewuste overdracht van waarden en normen, een motiverend leerklimaat en tijdig grenzen stellen. Het is aan trainers, coaches, leraren, ouders en allen die met jeugdigen omgaan om de kennis opgedaan in dit boek, ook werkelijk in praktijk te brengen. Immers, in ieder kind zit goud!
Zet op boekenlijstje
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs18,00
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs18,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Beoordeling lezers
  • 0 sterren