Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Actiethrillers

Explosieve spanning. Gevaar. Confrontaties. Adrenaline-verhogende scènes of duistere praktijken. Denk vuurgevechten, knokpartijen, roofovervallen. In de actiethriller gebeurt het allemaal. Van fraude tot sabotage en zelfs moord. Deze actieboeken pakken de lezer vanaf het begin bij de lurven. Over machtsspelletjes vol intriges, leugens, bedrog en complotten. Gaat het lukken? Is de hoofdpersoon aan de winnende hand? Je kunt niet wachten tot de grote ontknoping. Deze verhalen lees je in één adem uit. Dat beloven we. Een indrukwekkende collectie actiethrillers. Die vind je hier.

Actiethrillers - de rillingen over je rug

Angstaanjagend realistisch. Levensecht. Alsof je er zelf bij bent. De rillingen lopen over je rug. Deze urenverslinders houden iedere thriller- en actiefanaat wakker. De spanning is om te snijden. Het enige wat je kunt doen is het boek uitlezen. En met een zucht naast je neerleggen. Welkom terug in de echte wereld. Welke wervelende actiethriller wordt jouw nieuwe doelwit? Kijk maar eens rond. Vraag ons gerust om advies. Zoek, vind, lees en vergeet niet je actiethriller te beoordelen. Daar kunnen wij – en andere liefhebbers van dit genre – wat mee!

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  
  • Meer Serie  

Dan Brown

Fact fictie
Dan Brown is een wereldberoemde Amerikaanse thriller schrijver. Je kent hem van bestsellers als De Da Vinci Code, Het Bernini Mysterie (beide verfilmd met Tom Hanks en Audrey Tautou in de hoofdrol), de Delta Deceptie, Het Verloren Symbool, Inferno en in 2017 Oorsprong.

Zijn boeken behoren tot het ‘faction’ genre waarin een zelfbedacht verhaal verweven wordt met historische gebeurtenissen. Hierin lopen feiten (fact) en fictie (fiction) door elkaar, waardoor voor de lezer niet meer duidelijk is wat echt gebeurd is en wat niet.

Het leven van Dan voor De Da Vinci Code
Vader Brown was wiskundige en moeder Brown was een getalenteerd kerkmusicus. Hierdoor werd Dan in zijn prille jeugd al omringt door de tegengestelde ideeën van wetenschap en geloof. Vader Richard had de gewoonte om de kerstcadeaus te verstoppen, de kinderen konden ze alleen vinden door raadsels op te lossen en codes te kraken.

Kleine Dan groeide op tussen de rijkeluiskinderen op de campus van de Phillips Exeter Academy, een zeer prestigieuze privé kostschool in Amerika. Daarna studeerde hij Engelse literatuur en kunstgeschiedenis aan het Amherst College in Massachusetts en haalde in 1986 zijn diploma. Hij studeerde ook nog in Sevilla, Spanje. (Spanje staat centraal in zijn boek Oorsprong, het 5e deel van van de spannende Robert Langdon-serie).

Maar met zijn carrière wilde het nog niet echt lukken. Hij verdiende de kost door Spaanse les te geven in Californië en trad op als popzanger. Ook gaf hij, net als papa, enige tijd Engelse les aan de Phillips Exeter Academy. Hij ontmoette de 12 jaar oudere kunsthistorica Blythe Newlon en ze trouwden. Ondertussen had Dan Brown 2 geflopte boeken op zijn naam staan. Zijn vrouw Blythe haalde hem over om het nog 1 keertje te proberen. Ze hielp hem met de research en het plot. En zo ontstond in 2004 De Da Vinci Code. Een boek dat in no time het best gelezen boek van de wereld zou worden, op de Bijbel na.

Religieuze symboliek
In De Da Vinci Code lezen we over de zoektocht naar de Heilige Graal. Hoogleraar religieuze symboliek Robert Langdon en cryptologe Sophie Neveu ontdekken dat achter dit symbool een groot geheim van de christelijke kerk schuil gaat. Het boek stond in talrijke landen (waaronder België en Nederland) maandenlang op de bestsellerlijsten. Er werden 60,5 miljoen exemplaren van verkocht. Het boek is in 44 talen vertaald.

Succesreeks
De Da Vinci Code werd in 2006 verfilmd door regisseur Ron Howard. Tom Hanks en Audrey Tautou spelen hoofdpersonages Robert Langdon en Sophie Neveu. Critici waren niet heel lovend over de film maar hij bracht toch 750 miljoen dollar op. Leuk detail is dat Dan Brown en zijn vrouw zelf als figurant in de film te zien zijn. Brown componeerde zelf een deel van de filmmuziek en is te horen als zanger.

Ook het boek Het Bernini Mysterie werd verfilmd en werd in mei 2009 uitgebracht in de bioscoop met opnieuw Tom Hanks in de hoofdrol. In oktober 2016 verscheen de verfilming van zijn boek Inferno in de bioscopen. Van de boeken van Dan Brown werden tot dusverre al meer dan 220 miljoen exemplaren verkocht.

Robert Langdon
Dan Browns meest bekende personage is Robert Langdon, een hoogleraar kunstgeschiedenis aan de universiteit van Harvard. Beiden zijn op 22 juni 1964 in Exeter (New Hampshire, Verenigde Staten) geboren. Op 7-jarige leeftijd viel Robert Langdon in een waterput, waardoor hij aan claustrofobie lijdt, iets wat soms tegen je kan werken op bizarre wereldwijde zoektochten naar geheime codes.

De Bestsellers van Dan Brown zijn Angels & Demons (2000, Het Bernini mysterie), The Da Vinci Code (2003, De Da Vinci code), The Lost Symbol (2009, Het verloren symbool), Inferno (2013, Inferno) en Oorsprong (2017, Origin).

Lees meer

David Baldacci

Het begon met een notitieboekje
David Baldacci schrijft al sinds hij klein is. Dat is begonnen met een notitieboekje dat zijn moeder hem gaf om verhalen in te schrijven. Jaren later kwam hij erachter dat ze dat voornamelijk had gedaan zodat hij eindelijk eens zijn mond dicht zou houden.

Van advocaat naar Clint Eastwood
David studeerde Engels en geschiedenis aan de Virginia Commonwealth universiteit waar hij cum laude afstudeerde. Slimme jongen dus. Omdat David de smaak van het studeren te pakken had deed hij ook nog een rechtenstudie in Washington. Hij studeerde af in 1986 en begon een loopbaan als advocaat. Maar na 9 jaar pak & stropdas begon het schrijverschap te kriebelen. In 1996 publiceerde hij zijn eerste boek Het recht van de macht (Absolute Power). Deze thriller werd zeer goed ontvangen. Er werd ook direct een film van gemaakt, geregisseerd door Clint Eastwood, die ook de hoofdrol vertolkte. In 2013 werd In het Hart (Wish you well) verfilmd. David Baldacci was 1 van de producers. In 2013 zijn er 10 afleveringen gemaakt van King & Maxwell, met Jon Tenney als Sean King en de Nederlandse Rebecca Romijn als Michelle Maxwell. Deze serie werd uitgezonden door TNT.

Indrukwekkende cijfers
David Baldacci heeft al 36 boeken geschreven. Allemaal zijn ze nationale of internationale bestsellers geworden. Ze zijn vertaald in meer dan 45 talen en gepubliceerd in meer dan 80 landen. Baldacci schreef ook 6 romans voor jonge lezers.

Iedereen moet lezen
David is ook de oprichter van de Wish You Well Foundation waarmee hij strijdt tegen het analfabetisme in de wereld. Samen met zijn vrouw Michelle helpt hij mensen leren lezen én stimuleert om meer te lezen. Hiervoor zette hij het programma America Reads op. Via voedselbanken worden nieuwe en tweedehands boeken verspreid.

David en zijn familie wonen in Virginia. Van zijn boeken zijn al meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Lees meer

James Patterson

James Patterson (1947) is de succesvolste hedendaagse thrillerauteur. Hij begon zijn carrière bij een reclamebureau, waar hij al snel een toppositie vervulde. Vanaf 1976 schreef hij in zijn vrije tijd thrillers die hun weg naar steeds meer lezers vonden. In 1993 besloot hij zich fulltime aan het schrijverschap te wijden. James Patterson woont en werkt in Florida.

Lees meer

Michael Connelly

Michael Connelly werkte als misdaadverslaggever voor de L.A. Times en won in die hoedanigheid de Pulitzerprijs. Hij debuteerde in 1992 met zijn thriller Tunnelrat en is sindsdien niet meer weg te denken uit de top van Amerikaanse thrillerauteurs.

Lees meer

Clive Cussler

Clive Cussler schrijft avonturenromans. En daar is hij behoorlijk goed in. Ruim 40 bestsellers heeft hij inmiddels op zijn naam. Het meest beroemd is de serie waar hij in 1973 zijn debuut mee maakte, met Dirk Pitt in de hoofdrol. Deze succesvolle reeks geeft vaak een alternatieve draai aan belangrijke historische events.

Ook de actiethrillers rondom Kurt Austin en Isaac Bell en de reeks Dossier Oregon zijn van zijn hand.Clive heeft een fascinatie voor gezonken schepen en is een actief wrakduiker. Hij heeft er zelfs een organisatie voor opgericht: het National Underwater and Marine Agency.

Maar boeken schrijven doet hij toch het liefst – en nog steeds met grote regelmaat. Elk jaar verschijnt er zeker één nieuw avonturenboek van zijn hand. Alleen al in Nederland en Vlaanderen heeft Cussler inmiddels al meer dan 3 miljoen boeken verkocht.

Lees meer