Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Jeugdthrillers

Superspannend en soms zelfs doodeng. Opwindend en tegelijkertijd onverwacht. Meedogenloos en meeslepend. En altijd gefocust op jouw wereld. Realistisch. Geschreven in jouw taal. Deze jeugdthrillers lezen makkelijk weg. Maar zijn niet minder zenuwslopend. Slapeloze nachten gegarandeerd. Wij weten namelijk zeker dat jij je helemaal kan inleven in deze verhalen. Om je nagels bij af te bijten. De spanning ebt pas weg als het boek uit is. Zó leuk kan lezen dus echt zijn. Zoek niet verder. Dit zijn de must-reads voor alle jeugdige thrillerfans. Niet geschikt voor tere zieltjes, des te meer voor de thrillseekers!

Jeugdthrillers - Eind goed, al goed niet inbegrepen

Het verhaal houdt je bibberend op het puntje van je stoel. De realistische omschrijvingen brengen kippenvel én vaart in het verhaal. Vanaf pagina één kan je deze jeugdthriller niet meer wegleggen, en het wordt alleen maar spannender. Je wil alleen maar dóórlezen! En de ontknoping? Die is bloedstollend. Dat is een belofte. Wat kunnen we niet beloven? Een eind goed, al goed. Wees dus gewaarschuwd.

Boek uit? Op zoek naar meer? Dat snappen we bij BookSpot maar al te goed. We helpen je graag bij het vinden van een nieuw, spannend boek. Vraag ons gerust om advies. Daar zijn we tenslotte voor.

Filters

Filters

  • Meer Serie  

Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries is de succesvolste jeugdthrillerauteur van dit moment: Met Vals won Mel de prijs voor de Beste Vrouwenthriller in 2010, en het boek werd in 2011 bekroond als de beste Crimezone YA-thriller. Met haar thrillers Vals, Klem en Wreed won ze in 2012, 2014 en 2015 de Prijs van de Jonge Jury, en met Wreed won ze ook de Hebban Award voor de beste YA-thriller. Met Shock won Mel in 2015 de Hebban Award voor het beste Nederlandstalige YA-boek.De boeken van Mel Wallis de Vries zijn razend populair. De verhalen zijn vlot, realistisch, en altijd spannend tot aan de allerlaatste bladzijde. De jeugdthrillers van Mel worden in diverse landen uitgegeven.

Lees meer

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer woont met haar man en drie zonen in Phoenix, Arizona. Ze studeerde aan de Brigham Young universiteit en behaalde daar haar bachelor Engels. De bijzondere spelling van haar voornaam heeft ze aan haar vader Stephen te danken, naar wie ze is vernoemd. Nadat haar eerste boek Twilight was verschenen, werd Stephenie Meyer door boekverkopers in Amerika tot een van de meest veelbelovende nieuwe auteurs van 2005 verkozen (Publishers Weekly). ‘Met de Twilight Saga geeft Stephenie Meyer een nieuwe wending aan de traditionele griezelverhalen en het oude thema van de onmogelijke liefde. Een originele mengeling van romantiek, fantasy en realiteit die niet anders dan indrukwekkend te noemen is. De Twilight Saga is een internationaal succes: de serie is in 50 talen vertaald en wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen boeken verkocht!

Lees meer

Thomas Olde Heuvelt

Thomas Olde Heuvelt (1983) won in 2015 als eerste Nederlandse auteur een Hugo Award met zijn verhaal The Day the World Turned Upside Down. In 2016 brak hij internationaal door met zijn thriller HEX, waarvan de vertaalrechten verkocht zijn aan tientallen landen waaronder de Verenigde Staten, China en Duitsland. Olde Heuvelt woont en werkt in Den Bosch.

Lees meer

Elizabeth George

Elizabeth George is de auteur van zestien boeken in de Inspecteur Lynley-reeks, waaronder het in 2010 verschenen Lichaam van de dood. George werd in 1949 geboren in Ohio in de Verenigde Staten. Ze begon op haar zevende al korte verhalen te schrijven. Na haar studie Engels en een master in psychologie vindt ze een baan als lerares Engels op een middelbare school. Ze wordt gekozen tot de Orange County Teacher of the Year voor haar werk als remedial teacher. In haar vrije tijd schrijft ze. Haar eerste boek, Totdat de dood ons scheidt, komt in 1988 uit. Vanaf dan wijdt ze zich volledig haar aan schrijverschap.

Haar debuut, Totdat de dood ons scheidt, het eerste Lynley en Havers-mysterie, ontving meteen vele prijzen. Het werd een internationale bestseller, evenals haar volgende boeken. Veel van haar boeken over inspecteur Lynley en brigadier Havers zijn door de BBC verfilmd en in Nederland door de KRO uitgezonden.

Lees meer

David Baldacci

Het begon met een notitieboekje
David Baldacci schrijft al sinds hij klein is. Dat is begonnen met een notitieboekje dat zijn moeder hem gaf om verhalen in te schrijven. Jaren later kwam hij erachter dat ze dat voornamelijk had gedaan zodat hij eindelijk eens zijn mond dicht zou houden.

Van advocaat naar Clint Eastwood
David studeerde Engels en geschiedenis aan de Virginia Commonwealth universiteit waar hij cum laude afstudeerde. Slimme jongen dus. Omdat David de smaak van het studeren te pakken had deed hij ook nog een rechtenstudie in Washington. Hij studeerde af in 1986 en begon een loopbaan als advocaat. Maar na 9 jaar pak & stropdas begon het schrijverschap te kriebelen. In 1996 publiceerde hij zijn eerste boek Het recht van de macht (Absolute Power). Deze thriller werd zeer goed ontvangen. Er werd ook direct een film van gemaakt, geregisseerd door Clint Eastwood, die ook de hoofdrol vertolkte. In 2013 werd In het Hart (Wish you well) verfilmd. David Baldacci was 1 van de producers. In 2013 zijn er 10 afleveringen gemaakt van King & Maxwell, met Jon Tenney als Sean King en de Nederlandse Rebecca Romijn als Michelle Maxwell. Deze serie werd uitgezonden door TNT.

Indrukwekkende cijfers
David Baldacci heeft al 36 boeken geschreven. Allemaal zijn ze nationale of internationale bestsellers geworden. Ze zijn vertaald in meer dan 45 talen en gepubliceerd in meer dan 80 landen. Baldacci schreef ook 6 romans voor jonge lezers.

Iedereen moet lezen
David is ook de oprichter van de Wish You Well Foundation waarmee hij strijdt tegen het analfabetisme in de wereld. Samen met zijn vrouw Michelle helpt hij mensen leren lezen én stimuleert om meer te lezen. Hiervoor zette hij het programma America Reads op. Via voedselbanken worden nieuwe en tweedehands boeken verspreid.

David en zijn familie wonen in Virginia. Van zijn boeken zijn al meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Lees meer