Literaire thrillers

Literaire thrillers zijn spannende boeken waarin het (hoofd)personage zich ontwikkelt, er onverwachte wendingen zijn en de psychologie belangrijker is dan geweld. Literaire thrillers worden ook wel vrouwenthrillers genoemd omdat de boeken veel vrouwelijke lezers hebben. 

De beste literaire thriller series

Jo Nesbo is de bekendste misdaadauteur van Noorwegen. Ken je zijn Harry Hole boekenreeks al? Of de Frieda Klein boekenserie? Ook de serie Q boeken van Jussi Adler-Olsen op dit moment heel erg populair

De beste literaire thriller auteurs

Ben je benieuwd naar de boeken van Nicci French? Of wil je weten wat de juiste volgorde is van de boeken van Jo Nesbo of de volgorde van de Karin Slaughter boeken? Al deze literaire thriller auteurs behoren tot absolute de top. Ook de Zweedse auteur Camilla Läckberg staat met haar boek Engeleneiland in alle bestseller lijsten. Wil je liever een boek van een Nederlandse schrijver? Neem een kijkje bij de boeken van Linda van Rijn of Esther Verhoef.

Nieuwe literaire thrillers

Ben jij op zoek naar nieuwe literaire thrillers? Bookspot heeft oude klassiekers, maar ook populaire nieuwe boeken in het assortiment!

Literaire thriller boeken top 10

Nog steeds geen keuze kunnen maken? Maak het jezelf gemakkelijk en bekijk hier onze literaire thriller boeken top 10.