Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Mechanica van constructies

elasto-statica van slanke structuren

 • A.L. Bouma
 • Nederlands
 • 394 blz.
 • Adobe PDF met Adobe DRM

Mechanica van constructies


Elasto-statica van slanke structuren


Als gevolg van steeds verdergaande eisen die aan constructies worden gesteld en het streven naar economie vindt een voortschrijdende ontwikkeling plaats die leidt tot nieuwe constructievormen en schaalvergroting. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door het beschikbaar komen van nieuwe en steeds hoogwaardiger materialen.


Waar vroeger bij een rivierkruising een vakwerkbrug op pijlers werd ontworpen, later de rivier met een boog werd overspannen, ziet men thans de strakke lijn van ranke kokerliggers van staal of beton.


Bij hoge gebouwen is er een ontwikkeling van massieve steenmassa's via ijle skeletten van staal of beton naar buis- of kokervormige torens. Vaak zijn hierin interessante structuren verborgen, waarmee combinaties van draagwerkingen worden verkregen.


Daarnaast zijn er ontwikkelingen op geheel nieuwe gebieden, zoals de offshore-techniek, waar platforms worden gebouwd in diep water en waar het toenemend gebruik van kabels en tuien in het oog springt ('tension-structures').


De slanke elementen en daarvan afgeleide constructies die in dit boek worden behandeld, worden in lengterichting als continu beschouwd, zo nodig in gedeelten, wat bij het onderzoek naar het elasto-statisch gedrag bij belasting een analytische aanpak mogelijk maakt. Discrete systemen, die bestaan uit een groot aantal identieke subsystemen kunnen vaak met voldoende nauwkeurigheid als een continu systeem worden behandeld.


Het boek is dan ook in de eerste plaats bedoeld voor studenten, maar daarnaast ook voor ingenieurs/ontwerpers, die in hun (bouw)praktijk met mechanicaproblemen te maken hebben en die kennis willen nemen van een methodische analyse van het gedrag van sterk uiteenlopende constructies.


Inhoud: Voorwoord Inleiding Deel 1. Elementaire belastingsgevallen 1. Op rek belaste staven 2. Op afschuiving belaste liggers 3. Op wringing belaste staven 4. Op buiging en afschuiving belaste liggers 5. De aanvankelijk rechte kabel 6. Samenvatting Deel 2. Continu verdeelde reacties 7. Verdeelde reacties die afhankelijk zijn van een verplaatsingscomponent 8. Op rek belaste staven waarbij een verdeelde reactiekracht optreedt 9. Elastisch ondersteunde afschuifliggers 10. Elastisch ondersteunde kabels 11. Elastisch ondersteunde buigliggers Deel 3. Gecombineerde draagwerking 12. Inleiding, enkele veermodellen 13. De combinatie van kabelwerking en buiging, een parallelsysteem 14. De combinatie van een afschuifligger en een buigligger, een parallelsysteem Deel 4. Gecombineerde draagwerking met gekromde elementen 15. De gekromde kabel 16. Hangdaken en hangbruggen 17. Bogen 18. Cirkelvormige ringen en verwante cilindrische constructies (buizen, tunnels, tanks, reservoirs, enz.) Deel 5. Interactie bij verbindingen en koppelingen 19. Verbinding van op rek belaste staven 20. Koppeling van liggers die op buiging worden belast Deel 6. Storingsproblemen 21. Randstoringen bij cilindrische schalen en membranen 22. Wringing bij kokers met vervormbare doorsnede Bijlagen - A. Het gebruik van Fourierreeksen B. Enkele particuliere oplossingen en integralen bij de behandeling van ringen C. De constitutieve vergelijkingen bij ringen D. Symbolen Trefwoordenlijsthttp://www.vssd.nl/hlf/civiel.html


Zet op boekenlijstje
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs28,00
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs28,00
In winkelmand

Direct downloaden

Beoordeling lezers

 • 0 sterren

Wat vond jij van dit boek?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een fantastisch boekenpakket met 3 titels uit de Bestseller top 100.

 1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
 2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
 3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
 4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
 5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!

 • Auteur(s) : A.L. Bouma
 • Uitgeverij : VSSD
 • ISBN : 9789065621023
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : eBook
 • Aantal pagina's : 394
 • Formaat : Adobe PDF met Adobe DRM
  Adobe PDF met Adobe DRM is een formaat voorzien van DRM beveiliging van Adobe. DRM staat voor Digital Rights Management en dit is een techniek om het illegaal kopi�ren van digitale bestanden tegen te gaan.
 • Bestandsgrootte : 11317 KB
 • Kopieerrechten : Kopiëren is niet toegestaan
 • Printrechten : Printen is niet toegestaan
 • Voorleesfunctie : Uitgeschakeld