Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Bestsellers van de week

Net verschenen

Verschijnt binnenkort

Stripboeken

Je kunt natuurlijk kiezen voor een papieren variant. Maar steeds meer mensen kiezen voor de digitale variant van een stripboek. En zeg zelf, een eBook strip spat natuurlijk van je scherm. En je kunt heel gemakkelijk even inzoomen op de door de stripkunstenaar ontworpen held of heldin. Wist je dat strips een van de oudste vormen van literatuur is. En dat blijft zo, ook als we ze in een eBook hoesje hijsen.

eBooks: stripverhalen

Had jij vroeger ook altijd ruzie met je broers en zussen als de Donald Duck op de deurmat lag? Dagenlang had je uitgekeken naar de komst van de stripverhaaltjes en nu wilde je deze als eerste lezen. Waar niet alle kinderen dol zijn op lezen, vindt bijna ieder kind een stripverhaal namelijk wél leuk. En niet alleen kinderen, maar ook genoeg volwassenen genieten ervan. Soms is de afwisseling fijn: in plaats van een boek een keer minder lezen en meer kijken naar de prachtig vormgegeven plaatjes. Dat ontwikkelt bovendien de creativiteit en fantasie van de lezer. Vergis je dus niet: stripboeken kunnen ook heel leerzaam zijn! Genoeg redenen dus om eens tussen het aanbod stripboeken van BookSpot te kijken. En dan nog iets. Voortaan hoef je niet meer tot zaterdag te wachten. Onze eBook stripverhalen kun je namelijk direct op je eReader downloaden. Lekker meteen lezen dus!

Laat je verrassen door het uitgebreide assortiment

Wist je dat het stripboek een van de oudste vormen van literatuur is? Door de jaren heen heeft het stripboek zich natuurlijk wel ontwikkeld. En niet alleen zijn we van de papieren versie naar de additionele eBook-vorm gegaan. Ook de verhalen zelf zijn veranderd. Ze zijn er in alle vormen en maten. Onze oude, vertrouwde Donald Duck bestaat uit diverse, korte stripverhaaltjes, maar er zijn ook langere verhalen. Alle stripboeken hebben in ieder geval duidelijk herkenbare karakters en verhaallijnen. We kennen tegenwoordig ook het genre ‘graphic novel’: een stripboek met literaire inslag en uitgebreide en ingewikkelde verhaallijnen, dat gewoonlijk is bedoeld voor volwassenen. Leerzaam of juist vermakelijk, simpel of ingewikkeld, één lang verhaal of diverse korte verhaaltjes, voor kind of juist volwassene. Van Peter van Straaten tot Alan Moore. Van Peter de Wit tot Joris Vermassen. Van bekende auteurs tot opkomende namen. Je vindt het allemaal bij BookSpot!

Laat je verrassen door inspirerende titels

Was je toevallig al naar een bepaald stripboek op zoek? Of kwam je hier om iets nieuws te ontdekken? Ook dan ben je bij BookSpot namelijk aan het juiste adres. Wij bieden je graag een inspirerend advies. Maak bijvoorbeeld je keuze aan de hand van onze handige subcategorieën. Of kies een nieuw stripboek aan de hand van de recensies van je mede-lezers. Zij vertellen je graag over hun favorieten. De meest populaire verhalen vind je in de ‘best verkocht’ lijst. Zo kom je misschien nog weleens op bijzondere titels uit. Titels die je zonder de hulp van BookSpot misschien nooit was tegengekomen..