Profiel

Alain Grootaers

Alain Grootaers

Alain Grootaers (Lommel, 22 juli 1964) is een Vlaams journalist en een jongere broer van (voormalig) zanger-presentator Walter Grootaers. Bij het grote publiek is hij best gekend door zijn deelname aan humoristische programma's als De rechtvaardige rechters op Canvas en De raadkamer op Radio 2.

Grootaers studeerde in 1987 af aan de Vrije Universiteit Brussel als Licentiaat in de Politieke Wetenschappen, richting Internationale betrekkingen. Van 1984 tot 1992 werkte Grootaers als freelance journalist voor het weekblad Panorama. Daarna ging hij drie jaar aan de slag als manager voor verschillende muziekbands en personaliteiten, waaronder De Kreuners.

In 1995 werd hij redactieco�rdinator van De Nieuwe Panorama, de opvolger van Panorama. Toen het blad in 1997 werd opgedoekt, startte hij via de uitgeverij De Vrije Pers met het weekblad P-Magazine. Hij bedacht voor De Vrije Pers ook het maandblad Ch� en het vrouwenblad Lola, en nam Teek over. De laatste twee titels waren echter een kort leven beschoren. Sinds 2001 werkt hij uitsluitend via de bvba No Pasaran!.Hij schreef onder meer de handleiding Doe het voor je dertigste, de factionthriller De Tekstmaniak (2002) en Een jaar in Andalusi�.

Ook was hij te zien op Vitaya in het kookprogramma 1000 Seconden, waar hij chef-kok Wout Bru bijstond. In 2003 won Grootaers het eerste seizoen van De slimste mens ter wereld. Hij speelde 10 afleveringen mee en haalde het in de laatste aflevering van Ben Crabb�.