Griet op de Beeck

Griet op de Beeck

Griet op de Beeck

Griet Op de Beeck (1973) debuteerde in januari 2013 met Vele hemels boven de zevende, een roman over vijf verschillende mensen, met mekaar verwant, die stuntelend overeind proberen te blijven in dit lastige en prachtige leven. De roman werd onder meer geprezen door Tom Lanoye, Peter Verhelst, Jan Leyers en Rik Torfs, en stootte meteen door tot de top tien, waar het vele maanden standhield. Na Griets deelname aan het Canvas-programma Alleen Elvis blijft bestaan op 18 oktober 2013 verscheen het boek opnieuw in de hitlijsten.

Voordien heeft Griet tien jaar als dramaturg in het theater gewerkt (onder meer in Monty, voor cie de Koe, Brugge 2002, Culturele Hoofdstad van Europa en Het Toneelhuis). Toen Luk Perceval, artistiek leider van Het Toneelhuis, vertrok naar Duitsland, maakte ze een professionele bocht en ging schrijven. Eerst vier jaar voor HUMO, nadien voor De Morgen. Daarin maakte ze grote interviews en reportages voor DM-weekendbijlagen Zeno, M en het Magazine en schrijft ze nog steeds elke zaterdag een column over kunst.

Griet werkt op dit eigenste moment aan het scenario van Vele hemels, de verfilming van het boek door Jan Matthys, daarnaast ontwikkelt ze een nieuw scenario en is ze begonnen aan een derde roman. Op 27 september 2014 verscheen haar tweede roman Kom hier dat ik u kus en in 2016 bracht Griet op de Beeck haar derde roman uit, Gij nu.