Sergio Herman

Sergio Herman

Sergio Herman

Sergio Herman is een Nederlandse kok en restaurateur die tot eind 2013 de keuken in restaurant Oud Sluis in het Zeeuws-Vlaamse Sluis bestierde en sinds 2014 actief is in The Jane in Antwerpen. Hij volgde zijn koksopleidingen in Belgi� en woont er nog steeds. Daarnaast is hij ook auteur van kookboeken.

In 1995 werd zijn restaurant in de gids van Michelin met een Michelinster gewaardeerd, in 1999 met twee sterren en in 2005 kreeg zijn restaurant Oud Sluis de hoogste waardering van drie Michelin-sterren. Door de restaurantgids Gault Millau werd Herman tweemaal uitgeroepen tot �Chef van het jaar�. Oud Sluis heeft meerdere malen de hoogste waardering van 19,5/20 punten in deze gids behaald. Vanaf de Gault Millau-gids van 2010 heeft Herman met zijn restaurant als eerste in de Benelux de maximale score van 20/20 punten.

Op 22 december 2013 sloot Herman zijn restaurant Oud-Sluis. Op 25 maart 2014 opende Herman samen met Nick Bril de deuren van hun restaurant, The Jane, in Antwerpen.

In 2016 opende Herman met twee zakenpartners de Frites Atelier in Amsterdam. Niet veel later opende ze ook ateliers op toplocaties in Den Haag, Utrecht en Arnhem. Het atelier moet het kroondomein worden van patat van culinaire topkwaliteit in combinatie met een reeks speciale sauzen die Herman voor dit doel speciaal heeft ontwikkeld.