Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer
Nu 10% korting op alles! Ook op nieuw verschenen boeken Actievoorwaarden

10% korting op alles!

Actievoorwaarden:
In verband met de gereglementeerde boekenprijs geven we geen korting op boeken waarop al korting wordt gegeven.
Je ziet je korting in de winkelmand nadat je bent ingelogd.

Filters

Filters

  • Meer Recent  
  • Meer Levertijd  
  • Meer Acties  
  • Meer Leeftijd  
  • Meer Serie  
  • Meer Character  

Patricia Clarkson

Patricia Clarkson is door haar gevarieerderollen in zowel film, televisie en theater uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde actricesin de film- en televisiewereld.Clarkson werd geboren in New Orleans en begon met acteren in haar tienerjaren. Ze studeerde dramaop de Universiteit van Louisiana en de Fordham Universiteit in New York. Haar master haalde ze aande Yale School of Drama. Ze speelde in de Woody Allen film Whatever Works, de groteHollywoodfilm Shutter Island van Scorsese, en de twee independent films Pieces Of April (2003) enThe Station Agent (2003). Deze twee rollen leverden haar veel lof op,alsmede nominaties voor vele belangrijke filmprijzen.In 2002 en 2006 kreeg Clarkson een Emmy voor haar rol in het HBO televisiedrama Six Feet Under.

Lees meer

Dwayne Johnson

Dwayne Johnson - beter bekend als The Rock - is naast zijn acteurschap, ook actief als professioneel worstelaar. Sterker nog, de Amerikaan wordt als een van de grootste worstelaars aller tijden beschouwd. Zijn passie voor krachttraining is hem met de paplepel ingegoten door zijn vader, die ook een profworstelaar was. In 2001 maakte Johnson de overstap naar ’t witte doek en debuteerde hij in de film The Mummy Returns. In de jaren daarop werd hij een bekender gezicht in Hollywood en was de imposante verschijning te zien in films als Snitch, Hercules, Pain & Gain, de Fast & Furious-reeks, San Andreas, Baywatch en Jumanji: Welcome to the Jungle. In 2016 was Johnson de bestverdienende acteur ter wereld en werd hij door het magazine Muscle & Fitness uitgeroepen tot ‘Man van de eeuw’.

Lees meer

Benicio Del Toro

Benicio Monserrat Rafael 'Beno' Del Toro Sanchez (San Juan (Puerto Rico), 19 februari 1967) is een Amerikaans filmacteur. Hij won in 2001 een Academy Award voor zijn bijrol in Traffic. Drie jaar later werd hij nogmaals genomineerd voor 21 Grams. Del Toro kreeg daarnaast meer dan 25 andere acteerprijzen toegekend, waaronder een BAFTA Award, een Zilveren Beer, een Golden Globe (allen voor Traffic) en de publieksprijs op het Filmfestival van Venetië (voor 21 Grams).

Del Toro speelt vrij uiteenlopende rollen. Zo speelt hij bijvoorbeeld een geestelijk zwaar gehandicapte in The pledge, een politieagent in Traffic, een sarcastische crimineel in The usual suspects en een afziende heroïneverslaafde in Things we lost in the fire.

Del Toro is geboren in San Juan en groeide op in Santurce, maar doorliep zijn tienerjaren en middelbareschooltijd in Mercersburg, in de staat Pennsylvania. Zijn ouders Gustavo Adolfo Del Toro Bermudez en Fausta Sanchez Rivera waren beiden advocaat. Zijn oudere (en enige) broer, die ook Gustavo heet, is kinderoncoloog en werkt in Manhattan.

Bron: Wikipedia

Lees meer

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow (Los Angeles, 27 september 1972) is een Amerikaanse actrice. Ze werd in eerste instantie bekend als de vriendin van Brad Pitt, maar is tegenwoordig vooral bekend van haar filmrollen, waaronder Shakespeare in Love, waarvoor ze een Oscar won. Alhoewel ze Amerikaanse is, spreekt ze in enkele films met een foutloos Brits accent.

Gwyneth is ook de oprichter en commercieel directeur van GOOP.com, een website over voedsel, reizen, mode en wellness. Gwyneth is auteur van de New York Times-bestsellers ‘My Fathers’ Daughter’ en ‘It’s all good’ (vertaald als (H)eerlijk). Ze woont met haar gezin in Engeland.

Lees meer

Anthony Hopkins

Philip Anthony Hopkins (Margam, Port Talbot, West Glamorgan, Wales, 31 december 1937) is een Welsh acteur. Zijn waarschijnlijk bekendste rol is die van Hannibal Lecter in onder meer The Silence of the Lambs, waarmee hij de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol won. Hij herhaalde de rol van Lecter in Red Dragon en in Hannibal.Hopkins is drie keer getrouwd geweest, zijn eerste twee vrouwen waren Petronella Barker (1967-1972) en Jennifer Lynton (1973-2003). Hij is nu getrouwd met Stella Arroyave. Hij heeft een dochter, Abigail (1968), uit zijn eerste huwelijk.Hij werd in 1987 Commander of the British Empire (CBE), en werd in 1993 geridderd.Naast acteur is Hopkins tevens componist. André Rieu, van wie Hopkins groot fan is, nam in 2011 een wals van Hopkins op, en bracht deze ook tijdens een openluchtconcert op het Vrijthof in Maastricht ten gehore. Hopkins en zijn echtgenote waren hierbij aanwezig. Bron: Wikipedia.

Lees meer