Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

History Of The World

Een reis door de tijd naar de cruciale momenten in de menselijke geschiedenis. Deze epische serie is het definitieve verhaal van de menselijke beschaving! Dit is het verhaal van de mens, zijn culturen, successen en mislukkingen. Een verhaal dat de vooruitgang en verandering in de menselijke beschaving in kaart brengt. We reizen naar de plekken waar grootse, belangrijke gebeurtenissen plaatsvonden. Van de eerste nederzettingen in Mesopotamië tot de wonderlijke bouwwerken in Egypte en Babylon, en van de Franse Revolutie tot de Industriële Revolutie: als kijker staat u er midden in, tussen de mensen die de wereld van vandaag maakten wat ze is. Met een combinatie van dramatische reconstructie, unieke opnames op locatie (o.a. Vallei der Koningen, de Nazcalijnen in Peru, het Paleis van Knossos) en verbluffende digitale effecten brengt History of the World alle gebeurtenissen tot leven die de koers van de geschiedenis veranderden: veldslagen, politieke moorden, medische doorbraken, wetenschappelijke ontdekkingen en natuurrampen.

Wees getuige van de eerste schermutselingen tussen mensen en neanderthalers, de strijd tussen de Perzen en de Grieken, de moord op Caesar in de senaat en zeil mee met Columbus naar Amerika. Dat zijn slechts enkele van de vele hoogtepunten van History of the World!

Aflevering 1: Overleven
70.000 jaar geleden: onze nomadische voorouders verspreiden zich over de wereld. Zij worden de eerste boeren, dorpelingen en stedelingen. We zien het onherbergzame landschap waarin onze voorouders moesten overleven. In Europa ontdekt de mens dat hij niet alleen is. Het komt tot bloedige confrontaties tussen mensen en neanderthalers. In het gebied tussen de Eufraat en de Tigris, de zogenaamde Vruchtbare Halvemaan, leert de mens voor het eerst zaadjes planten. Hier ontstaat de agrarische cultuur waardoor de mens zich voor het eerst op één plaats vestigt. Er ontstaan dorpen en steden. In China zien we hoe de Gele Rivier werd getemd door Keizer Da Yu. In Egypte volgen we het dagelijkse bestaan van een piramidebouwer. Op Kreta zien we hoe de eerste culturen tot het uiterste werden gedreven: het offeren van mensen!

Aflevering 2: Tijdperk van keizerrijken
In deze aflevering staan de verhalen centraal van de grote keizerrijken. Van de wrede Assyrische heerser Sanherib tot het uitgestrekte rijk van Alexander de Grote. Veroveraars plunderden het Midden-Oosten en brute veldslagen vonden plaats van China tot de Middellandse Zee. We bezoeken de Hebreeuwse stad Lachis, leggen de wrede methodes bloot van Assyrische krijgers en zien hoe de Feniciërs hun rijk uitbreidden door met hun boten naar onbekende bestemmingen te reizen, waarmee ze ook hun alfabet exporteerden. Ook onthullen we hoe koning Croesus een van de rijkste mannen uit de wereldgeschiedenis werd. Ronduit spectaculair is het verhaal van de Slag bij Marathon waarmee de eerste poging van de Perzen om Griekenland in te lijven in de kiem werd gesmoord. Hier vinden we de oorsprong van de Olympische Spelen.

Aflevering 3: Het woord en het zwaard
In deze aflevering staat de spirituele revolutie centraal die plaatsvond in een periode van duizend jaar, tussen 300 voor Christus en 700 na Christus. Voor sommige keizers was heerschappij niet voldoende; zij wilden goden worden. Zoals de eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi, die een terracottaleger liet maken zodat hij vanuit zijn graf kon blijven regeren. Cleopatra presenteerde zichzelf als de levende godin Isis en zij spoorde haar minnaar Julius Caesar aan om zich eveneens als levende god te laten aanbidden. We bezoeken de ruïnes van het Romeinse rijk en reconstrueren de niet te stoppen opkomst van het christendom en de snelle verspreiding van de islam via Spanje naar Azië. Aan de andere kant van de wereld onthullen we hoe de Nazca in het latere Peru hun goden probeerden te behagen met mensenoffers en een kunstwerk dat zelfs naar hedendaagse standaard
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs5,99
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs5,99

Tijdelijk niet voorradig

Gemiddelde beoordeling
 • 0 sterren
Wat vond jij van dit product?
Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een fantastisch boekenpakket met 3 titels uit de Bestseller top 100.

 1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
 2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
 3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
 4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
 5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 
Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!

 • EAN : 8715664106273
 • Taal : Engels
 • Ondertiteling : Nederlands
 • Aantal DVDs : 4
 • Uitvoering : DVD
 • Speelduur : 475
 • Verschijningsdatum : 12-11-2013
 • Schermformaat : 1,78:1 Breedbeeld (16:9 COD)
 • Geluidsformaat : Dolby Digital 2.0
 • Leeftijdsindicatie : Vanaf 12 jaar
 • Kijkwijzer : Angst, Discriminatie, Geweld
 • Afmetingen : 190 x 136 x 25 mm.
 • Gewicht : 200 gr.