Easy does it deze zomer: no worries, maar burgers, bier en bbq

Over Jord

Jord Althuizen is dé BBQ-koning van Nederland en België. Hij is wereldkampioen barbecueën en heeft meerdere boeken over barbecue op zijn naam staan. Ook vind je hem samen met zijn Smokey Goodness team op festivals, waar ze de lekkerste barbecuegerechten maken op vuur.

Over zijn nieuwe boek

Het nieuwste kookboek van Jord, Smokey Goodness No Worries BBQ, is eigenlijk geen boek maar een zinderend en vurig avontuur. Jord neemt je kris kras mee door Down Under. Het land zelf, vol krokodillen en kangoeroes staat centraal, maar natuurlijk ook het betere BBQ-werk. Maar dat betekent niet dat het ingewikkeld is. Zoals alles in Australië zijn de recepten laidback. Geen haast, alles relaxt en vooral: no worries!

Tip van Jord: kies voor 1 of 2 mooie gerechten die je perfect maakt, in plaats van de hele BBQ vol te leggen met van alles en nog wat.

Bekijk het filmpje van Jord

 

 

Jord Althuizen is fan van barbecueën. Hij is er ook erg goed in. Onder de naam Smokey Goodness doet hij al jaren mee aan nationale en internationale BBQ-wedstrijden. En als je, volgens Jord, barbecue zegt, dan zeg je ook vuur. Jord houdt zich dan ook voornamelijk bezig met de Amerikaanse stijl van BBQ. En dat betekent geen platte grillplaten of barbecueën op gas, maar vuur. Veel, mooi en groots vuur. Je kent Jord ook als jurylid van het RTL4 programma Grillmasters.

Boeken over barbecue

Inmiddels heeft Jord diverse kookboeken op zijn naam staan: Smokey Goodness, Smokey Goodness 2, Smokey Goodness 3 en Smokey Goodness Winter. En nu is daar Smokey Goodness No Worries BBQ, waarin hij je meeneemt op een geweldig BBQ-avontuur door Australië. Op zoek naar de ultieme Australische ‘barbie cultuur’. Genoeg stof voor een vlammend verhaal.

Barbecue restaurants

Naast Black Smoke in Antwerpen is Jord ook eigenaar van cateringbedrijf Smokey Goodness in Delft en the Rough Kitchen in Amsterdam. Binnenkort opent hij een nieuw Black Smoke restaurant in de Van Nelle fabriek in Rotterdam.