Over ‘Verzwegen’
Een jonge vrouw wordt op brute wijze aangevallen en voor dood achtergelaten. De politie stelt een onderzoek in, maar dat loopt al snel vast. Tot een gevangene Will Trent vertelt dat de aanval een kopie is van de misdaad waarvoor hij jaren eerder veroordeeld is. Er is maar e´e´n persoon die Will kan helpen een meedogenloze moordenaar op te sporen: zijn vriendin Sara Linton.

Toen ik mijn eerste boek schreef, dacht ik: ik ga een boek schrijven dat ik zelf wil lezen. Met vrouwen zoals ik ze ken, die ingewikkeld en imperfect zijn.

Karin Slaughter verkocht wereldwijd al meer dan 35 miljoen boeken en heeft ook in Nederland en België enorm veel fans. Karin schrijft vanuit haar eigen speciale schrijvershut vlakbij de bossen van Blue Ridge in de staat Georgia, Amerika. Haar boeken zijn spannend, gruwelijk of zelfs barbaars. Maar ondanks alle ellende gaat het leven door en wordt er altijd wel weer iemand verliefd.

Bekijk het interview

BookSpot sprak met Karin Slaughter in Londen over haar schrijverschap, ideeën en haar boek ‘Laatste weduwe’. Hoe gaat het verder met Will Trent en Sara Linton? Bekijk het interview:

 

Over Karin Slaughter

Queen of Crime Karin Slaughter is geboren op 6 januari 1971. Het kan bijna niet anders dan dat iemand met zó’n bloederige achternaam als Slaughter, een beroemde thrillerschrijver wordt. En Karin heeft de vaart er lekker in qua schrijven want ze publiceert al sinds 2001 vrijwel elke zomer een thriller. Al haar werken schrijft ze vanuit haar eigen speciale schrijvershut vlakbij de bossen van Blue Ridge in de staat Georgia, Amerika. Naar verluidt met een pistool op tafel omdat ze een tijdje last heeft gehad van een stalker. Gelukkig woont haar vader dichtbij. De boeken van Karin Slaughter zijn altijd spannend, gruwelijk of zelfs barbaars. Maar ondanks alle ellende gaat het leven door en wordt er altijd wel weer iemand verliefd.

De reeksen

De Queen of Crime, zoals ze terecht wordt genoemd, werd beroemd met twee reeksen: de Grant County-reeks en de Atlanta-reeks. Deze zijn uiteindelijk samengevloeid in een derde serie: de Georgia reeks. In de Grant County-reeks lees je over kinderarts en lijkschouwer Sara Linton en haar ex-man Jeffrey Tolliver. In de Atlanta-reeks is politieman Will Trent de belangrijkste figuur. Ze ontmoeten elkaar in de Georgia reeks en gaan samenwerken. Bekende titels met Sara Linton en Will Trent zijn Verborgen, Stille zonde, Gevallen, Verbroken en Genesis.

Je zou deze boeken los van elkaar kunnen lezen maar om de rode draad niet kwijt te raken kun je ze toch het beste chronologisch lezen. Karin Slaughter schreef ook een aantal boeken die niet in een reeks thuishoren. De standalones Gespleten, Veroordeeld, Koud hart, Doorn in mijn vlees, Mooie meisjes en Goede dochter zijn daar voorbeelden van.

Gelukkig getrouwd

Hoewel de schrijvershut van Karin in de conservatieve Bible Belt staat, is ze gelukkig getrouwd met haar vriendin. Ze zijn al meer dan twintig jaar bij elkaar en wonen samen in de staat Atlanta. Slaughter verkocht meer dan 5 miljoen boeken in Nederland en 35 miljoen boeken wereldwijd. Triptiek is het eerste boek dat werd verfilmd.