Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer
Nu 10% korting op alles! Ook op nieuw verschenen boeken Actievoorwaarden

10% korting op alles!

Actievoorwaarden:
In verband met de gereglementeerde boekenprijs geven we geen korting op boeken waarop al korting wordt gegeven.
Je ziet je korting in de winkelmand nadat je bent ingelogd.

literatuurbrijs 2018

Longlist BookSpot Literatuurprijs 2018

De BookSpot Literatuurprijs 2018

Bookspot literatuurprijs 2018

De BookSpot Literatuurprijs is de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire boek – in de categorieën fictie en non-fictie. Het is de grootste literaire prijs in Nederland en Vlaanderen.

Vakjury

Een jury van beroepsrecensenten uit Nederland en Vlaanderen kiest uit een Longlist van 25 titels een Shortlist met 6 nominaties. Op 8 november maakt de voorzitter van de vakjury, Jos Geysels, het winnende boek bekend.

De jury van 2018

Jos Geysels

Juryvoorzitter

Jos Geysels

Minister van Staat in België
Sofie Gielis

Sofie Gielis

Recensent De Standaard der Letteren
Sebastiaan Kort

Sebastiaan Kort

Recensent NRC
Jelle van Riet

Jelle van Riet

Literair journalist De Standaard
Daan Stoffelsen

Daan Stoffelsen

Redacteur literair tijdschrift Revisor
Jeroen Vullings

Jeroen Vullings

Literair criticus Vrij Nederland

Beslis mee over de BookSpot Lezersprijs 2018

Voor in je agenda

Stemmen

Stemmen

Hou jij net zoveel van lezen als wij? Laat dan horen wat je vindt. Van 5 tot en met 30 september beslis je mee over de BookSpot Lezersprijs 2018. Je kunt stemmen op maximaal 3 boeken uit de Longlist. 

Shortlist bekend

Shortlist bekend

De leden van de vakjury verdiepen zich in de 25 boeken op de Longlist. Op 24 september maakt de vakjury de Shortlist bekend: de 6 genomineerde titels die kans maken op de bekroning. 

Lezersprijs Top 3

Lezersprijs Top 3

Tot en met 30 september kunnen lezers, jij dus ook, laten weten welk boek wat hun betreft een prijs verdient. Op 3 oktober maken we de BookSpot Lezersprijs Top 3 bekend. Ook dan kun je weer stemmen. 

Uitreiking

Uitreiking

Op 8 november is de feestelijke uitreiking van de BookSpot Literatuurprijs en de BookSpot Lezersprijs 2018. Mis het niet, we houden je hier natuurlijk op de hoogte van alle ins en outs van de uitreiking. 

Winnaars van voorgaande jaren

Aanbevolen door onze boekenspecialisten

BookSpot Literatuurprijs

BookSpot is dé online boekwinkel in Nederland en België. Bij BookSpot houden we zielsveel van lezen. Want niets is mooier dan een boek als je het ons vraagt. Daarom maken we lezen leuker en betaalbaar voor iedereen. En doen we er alles aan om lezen te promoten. Bijvoorbeeld met de BookSpot Literatuurprijs, de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire boek – in de categorieën fictie en non-fictie. Een jury van beroepsrecensenten uit Nederland en Vlaanderen kiest elk jaar uit een Shortlist van 6 genomineerde boeken 1 titel die de BookSpot Literatuurprijs verdient. De schrijvers van de genomineerde boeken krijgen elk 5.000,-. De auteur van het bekroonde boek gaat naar huis met 50.000,-. De uitreiking van de BookSpot Literatuurprijs 2018 is op 8 november. De BookSpot Lezersprijs, gekoppeld aan de BookSpot Literatuurprijs, bestaat sinds 2016. Deze prijs van 10.000,- wordt toegekend door een jury van 50 bevlogen Nederlandse en Belgische lezers. Zij kiezen een winnend boek uit de BookSpot Lezersprijs Top 3, de keuze van lezers uit de Longlist van de vakjury. De uitreiking van de BookSpot Lezersprijs 2018 is, net als de BookSpot Literatuurprijs 2018, op 8 november.