Jazz, Blues, Country & Folk

All that jazz. Ongrijpbaar, experimenteel en in elk geval super divers. Jazz swingt, stoomt en stuwt – of ontspant en ontroert. Het is een muziekwereld waarin enorm veel gebeurt, waar jong en oud samenwerken en samen van genieten. Een waarin je nooit uitgeluisterd raakt.

Blues, country, folk en jazz cd’s

In de tijd van de slavernij zongen Afrikaanse slaven troostende liederen tijdens het harde werk op de plantages. Na de afschaffing van de slavernij trokken veel voormalige slaven naar grote steden in de Verenigde Staten, zoals New Orleans. Vanwege de grote werkeloosheid eind 19e en begin 20e eeuw maakten veel jongeren daarom muziek op straat: de muziekstromingen blues en later ook de meer geïmproviseerde muziekstijl jazz waren geboren. De Afrikaanse muziek mengt zich met andere genres zoals country en de Europese folkmuziek. Speciaal voor de liefhebbers van de akoestische gitaar, trompet, piano en mondharmonica is BookSpot voortdurend op zoek naar de beste blues, country, folk en jazz cd’s van nu, en van toen!

Verhalen vastgelegd op cd

BookSpot is meer dan alleen een boekwinkel. Jou blijven verrassen en inspireren doen we niet alleen door het verzamelen van de beste verhalen vastgelegd op papier, maar ook dankzij de vele verhalen vastgelegd op cd. Iedere kunstvorm vertelt op een eigen manier een verhaal, geschiedenis die niet vergeten mag worden en waar we van kunnen blijven leren. En welke muziekstromingen kunnen dat beter dan blues, country, jazz en folk? Even ontsnappen aan de realiteit en je laten meeslepen in de klanken van de meest prachtige instrumenten en stemgeluiden. Lach, huil, zing of dans met jouw favoriete artiesten!