Op 1 december brengen The Rolling Stones het album On Air uit, een verzameling zelden gehoorde radiosessies uit de beginperiode van de band. De songs, waaronder acht die de band nooit eerder uitbracht, werden oorspronkelijk uitgezonden door de BBC in de periode 1963 - 1965.

The Rolling Stones toerden zich in die periode een slag in de rondte en tussen de optredens door waren ze vastbesloten om de BBC-luisteraars bij elke sessie iets anders te laten horen en ze af en toe te verrassen met een song die niet op een single of een album te vinden was.

In hun uitvoeringen van rhythm & blues klassiekers als Roll Over Beethoven, Memphis, Tennessee en Beautiful Delilah kun je echt horen wat een energie live-band de Stones toen al was. Op On Air vind je verder tracks als Chuck Berry’s Come On, Buster Browns Fannie Mae, Tommy Tuckers Hi Heel Sneakers en Bo Diddley’s Cops And Robbers, maar er zitten natuurlijk ook veel vroege Jagger-Richards composities bij als (I Can’t Get No) Satisfaction, The Last Time en The Spider And The Fly.

De inmiddels meer dan vijftig jaar oude opnames zijn compleet gerestaureerd in de legendarische Abbey Road studio’s. Hierbij is gebruik gemaakt van het zogeheten ‘audio source seperation’ proces, waarmee de geluidstechnici toegang kregen tot de individuele instrumentatie en zangpartijen binnen elke track. Hierdoor hebben ze de nummers opnieuw opgebouwd, uitgebalanceerd en gemixt zodat er een vollere en substantiëlere sound tot stand is gekomen.

On Air verschijnt op CD (18 tracks), 2CD Deluxe (32 tracks) en 180 grams dubbel-vinyl (32 tracks).

3 - 5 Werkdagen