Out Here
Prijs
43,99

Tijdelijk niet voorradig

"Met Out Here, de vijfde opname van premier bassist Christian McBride op Mack Avenue Records, introduceert McBride zijn nieuwste werkgroep: een trio, dat op 41-jarige leeftijd zijn rol als vaandeldrager en mentor volledig omarmt. Pianist Christian Sands en drummer Ulysses Owens, Jr. - beide jongere, opkomende artiesten - treden al ongeveer drie jaar op met McBride's kleinste groep, en scherpen hun trio conceptie aan tot een fijn punt van expressieve diepte en nuance met selecte optredens over de hele wereld.

""Het is een behoorlijk gediversifieerd trio,"" zegt McBride beschrijvend. ""De echte basis is hardcore swingin' blues en het Amerikaanse songbook. Een deel daarvan is omdat Christian [Sands] zo veelzijdig is en bereid is naar zoveel plaatsen te gaan, dat ik niet anders kan dan hard met hem en Ulysses te swingen."" McBride dacht echter dat hij nooit een jazztrio zou leiden.

Toen hij op 17-jarige leeftijd als een komeet de jazzscene bereikte, nodigden McBride's enorme, houtachtige geluid en vroegrijpe behendigheid uit tot vergelijkingen met de legendarische bassist Ray Brown. De overleden jazzbassist stond niet alleen bekend om zijn optredens op klassieke jazzdates met moderne grootheden vanaf de jaren veertig, maar ook om zijn centrale rol in trio's onder leiding van Oscar Peterson en zijn eigen stellaire trio-ensembles daarna. Toen McBride eenmaal met Brown had opgenomen als lid van de groep Superbass begin jaren '90, kon de associatie niet uitblijven. Hij hield van Brown als mentor en vaderfiguur, maar vermeed het leiden van een trio vanwege de onvermijdelijke vergelijkingen.
Een trio leiden was het laatste waar McBride aan dacht - tot een Inside Straight optreden in 2009 een triodatum werd door de afwezigheid van saxofonist Steve Wilson en vibrafonist Warren Wolf. Maar in plaats van twee leden van Inside Straight te vervangen, koos hij voor het gemak en speelde het optreden met pianist Peter Martin en drummer Ulysses Owens, Jr.
Out Here is McBride's 11e opname als leider. Sinds het begin van de jaren negentig heeft hij op meer dan 300 data als sideman opgetreden. Naast relatief recente reizen met Pat Metheny; Chick Corea, Roy Haynes,"

0 | 0

 • 1
  Ham Hocks and CabbageChristian McBride Trio
 • 2
  Hallelujah TimeChristian McBride Trio
 • 3
  I Guess I'll Have to ForgetChristian McBride Trio
 • 4
  Easy WalkerChristian McBride Trio