Rock & Metal

Je kent misschien de uitspraak: ‘Even de boel rocken.’ Of het compliment ‘You rock!’ Want rock is een muziekgenre van stoerheid en actie. En van leer en lange haren.  Maar vooral muziek waarvan je energie krijgt, niet stil kunt blijven zitten. Rockmuziek rockt.

Rock & metal cd’s

Gitaar, drums, basgitaar en zang: liefhebbers van rock en metal kunnen er geen genoeg van krijgen. Hoewel beide muziekstromingen zich kenmerken aan hun ‘harde geluiden’, weten de echte fans wel degelijk de verschillen te noemen. Allereerst ontstond de rock, die in het midden van de jaren zestig overwaaide over de gehele wereld en inmiddels vele sub genres kent. In de late jaren zestig en begin 1970, gingen metal muzikanten nog nét een stapje verder. Speciaal voor echte rock en metal fans is BookSpot voortdurend op zoek naar de beste rock & metal cd’s van toen, en van nu. Op deze pagina bekijk je de gehele collectie!

Rauwe klanken op cd: rock & metal

De Verenigde Staten in de jaren vijftig. Bestaande muziekgenres zoals rhythm & blues en country groeiden uit tot stevige rock. De muziek van bekende Britse rockbands bereikte in rap tempo de VS - deze vloedgolf staat ook wel bekend als de ‘British Invasion’- en zo groeide dit genre ook in Amerika in populariteit. Bands en artiesten zoals de The Beatles, Jimi Hendrix en de Rolling Stones waren niet weg te denken uit de hitlijsten. Later, in de vroege jaren zeventig, introduceerde onder andere de legendarische band Led Zeppelin als een van de eerste bands de metal. Versterkte elektrische gitaren, opzwepende ritmes en het duister voerden de toon. Door de jaren heen ontstonden er diverse stromingen, met ieder hun eigen kernmerken: van alternatief en rock, tot hardrock en heavy metal.