Wereldmuziek

Je hoeft niet op vakantie te gaan om je even aan de andere kant van de wereld te wanen. Muziek heeft die kracht ook. En je hoeft de taal niet te verstaan om het gevoel en de emotie van een liedje te begrijpen. Genieten van een andere cultuur doe je via haar muziek.

Wereldmuziek cd’s

Ieder land of elke bevolkingsroep kent een eigen muziektraditie. Volksmuziek, ook wel wereldmuziek genoemd, typeert een bepaalde cultuur en heeft daarmee een bindende functie binnen gemeenschappen. De componist van deze muziek is vaak onbekend: volksmuziek wordt meestal niet opgeschreven, maar mondeling doorgegeven. Bij wereldmuziek gaat het - in tegenstelling tot de hedendaagse kunstvormen - om het collectief: gemeenschappelijke emoties worden geuit, leed wordt gedeeld en blijdschap wordt gevierd. Speciaal voor de liefhebbers van cultuur én muziek is BookSpot voortdurend op zoek naar de beste wereldmuziek cd’s. Op deze pagina bekijk je de hele collectie!

Cultuur op cd: wereldmuziek is voor iedereen

De geschiedenis van wereldmuziek gaat ver, heel ver terug. In de oudheid was volksmuziek dan ook nog de enige vorm van muziek. Deze muziek was voor iedereen en de liederen werden dan ook van generatie op generatie overgedragen. En nog steeds luisteren we graag naar de door de jaren heen ontstane stromingen zoals reggae, new age, latin en keltische muziek. Even ontsnappen aan de realiteit en je laten meeslepen in de verhalen die deze liederen vertellen. Je laten verrassen en inspireren. Lach, huil, dans of zing met jouw favoriete artiesten!